LIITY 6-MR-POSTITUSLISTALLE

Pysy ajanhermolla ja aallon harjalla - saat tiedotteet ja kilpailukutsut suoraan omaan sähköpostiisi.

LÄHETÄ

 

Vuosikokous, BS 22.10.14

Kokouksen pöytäkirja julkaistaan, kun se on saatavana, sitä odotellessa lyhyt referaatti kokouksesta. Sääntömääräiset asiat käsiteltiin rutiininomaisesti, toimintakertomukset ja -suunnitelmat hyväksyttiin kuten tilinpäätöskin ja tili- ja vastuuvapaudet myönnettiin.

Enin osa toimihenkilöistä jatkaa vielä seuraavalla kaudella. Liittoa hyvin luotsannut Kari Loukola oli kuitenkin toivonut uutta verta tilalleen, samoin tilikirjat kunnossa pitänyt Johan Gärkman oli ilmoittanut halustaan väistyä. Seuraajiksi ehdotettiin puheenjohtajaksi allekirjoittanutta, eli Heikki Hämäläistä ja Johanin tilalle Tapio Lehtistä. He tulivat myös valituiksi. Entisinä jatkavat Tom Ek, Ismo Hentula, Henrik Tenström ja Sebastian Blechingberg.

Kokouskutsussa olleesta ehdotuksesta uudeksi tuulirajaksi keskusteltiin, mutta lopullinen päätös jätettiin vielä odottamaan hienosäätöä ja kevätkokousta. Muina asioina Henrik Andersin kertoi kokoukselle Suomen Kuutosten Kannatusyhdistys r.y.:n tilanteesta ja taustoista ja Markus Blomqvist ASS:ltä esitteli luonnosta ensi vuoden SM-tapahtumasta.

Puheenjohtajan terveiset, yllättäin ja pyytämättä

Jonkinlaista rakkautta se oli ensisilmäyksellä, kun noin 25 v sitten kävin katsomassa peruskunnostusta läpikäyvää May Be IV:ää. Tiedän sen jälkeen sanoneeni ääneen, että olisi kiva joskus kerätä kimppa ja ostaa kuutonen. Yllättäin asiasta sitten tuli totta viitisen vuotta sitten, paitsi etten silloin suinkaan itse ollut asiassa aloitteellinen. Huomasin vain eräänä päivänä olevani Wiren osaomistaja. Mikä taas tuli pyytämättä, oli ehdotus asettua ehdolle liiton hallituksen jäseneksi. Ja aivan kuin se ei olisi riittänyt, hallituksen jäsenyys vaihtui vielä esitykseen ryhtymisestä puheenjohtajaksi.

Ja niinhän siinä kävi, että vuosikokous minut puheenjohtajaksi valitsi. Aikaisempi kokemus luokkaliittojen toiminnasta rajoittuu kauteen 470-liiton hallituksessa. Siinä kun 470-liitto on lajinsa pikkuisia, on 6mR-liitto lajinsa suurimpia ja vastaavasti toimintaa samassa suhteessa enemmän. Kuutosella purjehtiminen ei juuri opeta johtamaan luokkaliittoa. Siinä saan onneksi tukeutua hallitukseen, jossa nyt uutenakin valittu jäsen, Tapio Lehtinen on vanha konkari. Jäsenistöltä tietenkin toivotaan uusia ideoita ja ehdotuksia, eihän ole tarkoitus toistaa kaikkea vain samanlaisena kuin aina ennenkin, vaikka entisessäkään ei huomauttamista ole ollut.

Talous ilmeisesti antaa mahdollisuuden entistä laajempaan toimintaan, viime vuoden tilinpäätös on sekin plussan puolella. Ensimmäinen ohje, jonka sain uutena puheenjohtajana oli: "Järjestytä sitten hyvät bileet jokaisen kisan päälle". Unohtamatta purjehduksen ja erityisesti kilpapurjehduksen kiistattomasti olevan toiminnan keskiössä, ei pieni sosiaalisen puolen korostus ehkä huono ajatus ole. Aika hyvin sitä päättyneelläkin kaudella oli, RRegattaparty, EVLI-rekka Hangossa ja SM-illalliset. Ensi vuoden kaavailtu ohjelma SM:iin ASS:llä luo ainakin hyvät puitteet muidenkin kuin vanhojen tuttujen tutustumiseen toisiinsa. Näin jo aikoinani junnuvanhempana, että tiukatkaan tilanteet vesillä tai edes juryn edessä eivät estä kaveruutta maissa.

Kiitokset Karille ja Johanille hyvin tehdystä työstä. Yritän nyt oppia mahdollisimman pian talon tavoille.

Heikki Hämäläinen

6mr 24.10.2014

Siirry sivun alkuun
UUSIMMAT KUVAT
 

Ranking 2023

1FIN 80Astrée IIINJK36
2FIN 74Lisbeth VNJK29
3FIN 12FridolinNJK27
4FIN 49Sara af HangöHSF/NJK24
5FIN 23Merenneito IIÅSS23
6FIN 39JolandaBS20
7L35ElinoreVVK16
8FIN 51May Be VINJK15
9FIN 43WireMP/NJK15
10FIN 44TOYISS9
11FIN 60OffcourseHSK9
12FIN 36JoyHSS9
13FIN 67DjinnNJK8
14FIN 30RailiHSS5
15FIN 38MarianaNJK3
16FIN66BambiNJK2
17FIN 64EmziaSPS2

Katso kaikki